MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Design Intézet

tel.: 06 70 684 7137
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

MOME Design »

@mome_design »

koosp Koós Pál habil.
intézetigazgató
habilitált egyetemi docens


Szabó Dóra
oktatási titkár

Vág Erzsébet
oktatási titkár

A Design Intézet célja, hogy nyitott gondolkodású, a környezet, a társadalom és a kultúra aktuális folyamataira érzékenyen reagáló és a legmagasabb szakmai minőséget képviselő tervezőművészeket képezzen. Feladatának tartja, hogy a falai közül kikerülő fiatal tervezők mind a hazai, mind a nemzetközi professzionális életben versenyképessé váljanak, és megtalálják saját helyüket a szakmai palettán.
Az intézeti rendszer segíti a Formatervező, Textiltervező és Tárgyalkotó Tanszékek szakterületei közötti átjárhatóságot, az interdiszciplináris művészeti tevékenység megvalósítását, és a nyitott, integratív gondolkodás elmélyítését. Kimagasló példa erre, hogy a hallgatóink első félévük alatt, a csapatmunkán és a horizontális együttműködésen alapuló Design Szolfézs programunkban vesznek részt. Ennek keretében kreatív feladatmegoldások során továbbfejlődhet a rajzi, plasztikai, kommunikációs és tervezői készségük. A Design Intézet emellett lehetőséget ad egy aktív párbeszéd kialakítására a hazai, az európai és a világ design intézményeivel és szakmai szervezeteivel. Példaértékű az intézet és a Mercedes Benz Design Studio együttműködése, mely 2017-ben ünnepli 15. évfordulóját.
Az intézet pezsgő szellemi műhely, mely magas szintű elitképzést biztosít hallgatói számára. Egyaránt fontosnak tartja a hagyományok megőrzését, és a legújabb ismeretek integrálását az oktatásba. A múlt- és jövőkutatási tevékenységére alapozva ötvözi a progresszió és a tradíció követését, és ebből új design és művészeti minőségeket hív életre. A Future Traditions nemzetközi kutatásfejlesztési projektünk is ezt a szellemiséget képviseli.