MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

GE-MOME összefogás az oktatás, a kreativitás és az innováció erősítéséért

GE MOME egyuttmukodes

Példaértékű stratégiai megállapodást kötött a GE Magyarország és hazánk egyik legprogresszívebb egyetemeként számon tartott Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME).

A napokban aláírt megállapodás keretében a MOME és a GE Magyarország egy olyan felsőoktatási modell kidolgozására törekszik, amely hatékonyabb együttműködést tesz lehetővé a felsőoktatási intézmények és a versenyszféra között, kölcsönösen és fenntartható módon erősítve kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységeiket, ugyanakkor azt is biztosítva, hogy az oktatási intézmények független intellektuális közösségként válaszoljanak a jövő kérdéseire és kihívásaira.

A gazdasági és a felsőoktatási szektor közötti összefogás célja a kétirányú információáramlás elősegítése és a kiemelkedő eredmények elérésének támogatása a tudomány, a technológiai és a művészet területeken. A megállapodás továbbá a tehetségek és a felsőoktatásban résztvevők készségeinek felelős gondozását és fejlesztését, valamint a nemzetközi tudásmegosztás erősítését is magába foglalja.

Az elmúlt 25 évben a GE számos kezdeményezést és együttműködést indított különböző magyarországi oktatási intézményekkel. A vállalat 2015-ben például a Semmelweis Egyetemmel kötött stratégiai partnerségi megállapodást, melynek célja az egészségügyi ellátás fejlesztése világszerte.

„A mostani stratégiai megállapodás egy kiváló lehetőség a MOME számára, hogy a GE Magyarországgal, mint hosszú távú partnerrel közösen dolgozhassunk az egyetem nagyszabású fejlesztésén, a MOME Campus – Kreatív Innovációs és Tudáspark kialakításán” - emelte ki Fülöp József, a MOME rektora.

 „Ez az együttműködés egyesíti a számos területen sikeres GE szakemberek knowhowját a MOME színvonalas oktatásával és az ott tanuló kiemelkedő tehetségek tudásbázisával. Biztos vagyok benne, hogy ez az oktatási modell hosszú távon rendkívül sikeres lesz, könnyedén megküzd minden kihívással és hozzájárul a jövő vezetőinek felkészítéséhez.” – mondta Joerg Bauer, a GE Magyarország  elnöke.   

A nem mindennapi megállapodást Magyarország egyik legnagyobb kreatív ügynöksége, a Laboratory Group koordinálta. „Ez nem csupán egy egyszerű szponzorációs megállapodás, egy hosszú távú partnerség köttetett. Az együttműködés példaként szolgálhat a multinacionális ipari vállalatok és oktatási intézmények közötti sikeres párbeszéd kezdeményezésére, hogy olyan projekteken dolgozzanak közösen, amelyek mindkét fél számára előnyösek.” – mondta el Szénássy Alex, a Laboratory Group alapítója.

Az új összefogás eredményeként a MOME egy különleges GE kurzust indít áprilisban “Kreatív világítás” címmel.