MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Neves közönségdíjat nyert a magyar betonpad

croma pad

Az Architizer A+ Awards - a világ egyik legjelentősebb építészeti és design díja – jelöltjeit több mint száz kategóriában nemzetközi szakmai zsűri válogatja ki. Mint ahogy egy hónappal ezelőtt hírt adtunk róla döntőbe jutott Varga Péter, a MOME oktatójának projektje a CROMA betonpad (tervező: Paunoch Renáta). Azaz köztéri bútor kategóriában a VPI Betonmanufaktúra terméke, a CROMA betonpad bejutott a legjobb öt termék közé, s mivel a CROMA betonpad kapta a legtöbb szavazatot, így kategóriájában az Architizer A+ Award Public Choice közönségdíjat a VPI Betonmanufaktúra terméke nyerte.

CROMA betonpad
A betonpad rendszer elsősorban találkozási pontként működik. A rendszer öt alapelemből áll, melyek felhasználásával számtalan izgalmas térbeli kompozíció hozható létre. Ráadásul olyan ülőfelület, ami sokféleképpen használható: lehet rajta ülni, napozni, uzsonnázni, mogyorót törni, beszélgetni. A pad speciális, saját fejlesztésű nagyszilárdságú finombetonból készül. Ez a beton amellett, hogy tartósan ellenáll az időjárás hatásainak, rendkívül finom, emberközeli felületek létrehozását teszi lehetővé.

Ha kiszeretnéd próbálni, a következő helyekre érdemes ellátogatni: a váci Greens irodaépület parkja, a budapesti Pollack Mihály tér, Budapest XIII. kerület Vizafogó sétány.

Fotó: Bakonyi Zsuzsa