MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

MOME Z Estek | Mirko Ilić előadása

mome z estek facebook cover

A MOME Z-estek 2017. novemberében megindított előadássorozatának következő vendége ezúttal, a Tervezőgrafika Tanszék meghívására Budapestre látogató Mirko Ilić világhírű tervezőgrafikus művész, aki The Design of Dissent – A vélemény művészete címmel tart előadást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

Mirko Ilić a MOME tavaszi Kurzushetén tart 4 napos workshopot a tervezőgrafikus hallgatók számára.
Ezzel egy időben kerül megrendezésre Mirko Ilic Tolerance Show utazó plakátkiállítása is. A Tolerance Show a művész plakát projektje, amely sorozat plakátjait Mirco Ilic felkérésére, a tolerancia témát alapul véve neves nemzetközi designerek és művészek alkották.
A kiállítás március 19-től tekinthető meg az egyetem aulájában.

A Bosznia-Hercegovinában született művész karrierjét képregények és illusztrációk készítésével kezdte, majd tehetségét az amerikai piac is felfedezte: többek között a Time Magazine nemzetközi kiadásának és a New York Times véleményrovatánál is művészeti vezetői pozíciót töltött be. 1995-ben megalapította saját stúdióját, amely a nonprofit szervezetektől kezdve a luxusmárkákig számos jelentős vállalkozást tudhat az ügyfelei között. A new york-i School of Visual Arts professzora, munkái megtalálhatóak a legjelentősebb múzeumok gyűjteményében – Smithsonian, MoMA. Számos szakmai projekt kezdeményezője, olyan együttműködő partnerekkel, mint Milton Glaser, vagy Steven Heller.

A MOME Z Esteken bedobozolt tudások és szakmai rekeszek helyett a közeljövőt érintő kérdések mentén keressük az együttműködés alternatíváit. Új modellekre, új gondolkodásmódra van szükségünk a jövő megértéséhez és az innovatív cselekvéshez.

Az előadás angol nyelvű!
A belépés ingyenes!

A következő MOME Z Esten Veres Miklós, a Wigner Fizikai Kutatóközpont tudományos munkatársa lesz a vendégünk. A részletekkel hamarosan jelentkezünk, további információért kövesd Facebook-oldalunkat!