MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Március 23-án végre megnézhettük belül is a vadonatúj Média- és Műteremházat!

SHOT 006 2 WHITEkicsi

 

„Bocs, ez olyan rengeteg, hogy fel sem lehet fogni!”
…mondta egyik nem MOME-s látogatónk pénteken, miután megkísérelte végigjárni vadonatúj Média- és Műteremházunkat, s a benne berendezett kiállításokat, programokat. Ilyenkor derül csak ki igazán, milyen sokféle izgalmas területtel foglalkozunk a MOME-n, s ez mennyire fontos, vonzó, inspiratív! Lehet, hogy még több „közönség találkozót” kellene tartanunk?

A hivatalos átadás még odébb van, de az épület elkészült, így egy napra kinyitottuk az épületet, hogy bárki, akit érdekel, bejöhessen, s megnézhesse, milyen lesz a jövő egyeteme! Úgy tűnik, az érdeklődés egyre nagyobb a MOME iránt!

Egy kis statisztika:

  • előzetesen 780 fő regisztrált az eseményre, és ebből kb. 500 el is jött!
  • a helyszínen 531 további látogató regisztrált
  • a Winkler Nóra által vezetett Alumni stories első felvonását közel 1000-en,
  • az Alumni stories második felvonását 500-an követték élőben a Facebookon
  • több mint 350 téglát gyártottak le a látogatók
  • 593 fotó készült a fotóstúdióban
  • 7 kg kenyér és 30 zsemle fogyott a MOME háttérbüfében a hozzávaló finomságokkal együtt

A nyitott napon az új épületet teszt-üzemmódban is kipróbálhattuk, hiszen intézeteink, tanszékeink kiállításokkal, bemutatókkal, beszélgetésekkel készültek. Ékszerbemutatótól a dining show-n, textil bemutatón, alumni történeteken, animációs filmeken át a fémművesség, kerámiatervezés és az üvegtervezés remekein át a téglagyártásig. Bár téglát csak akkor vihettünk haza, ha készítettünk helyette másikat, s ebből is volt sok száz! És volt, aki a fotó műteremben fotóztathatta magát, vagy fotózhatott mást, miközben akadt, akit inkább az elméleti beszélgetések érdekeltek. Amitől szinte minden látogatónknak leesett az álla, az a technológia, amely pillanatokon belül a MOME hallgatói, vagyis a képzés rendelkezésére áll.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem neve alapításától fogva jól ismert. A nálunk végzett hallgatók, a nálunk oktatók alkotásai közül máris sokan világhírűek, s teljesítményeiket jegyzi a világ. De most jött el az idő, hogy a világhír és a képzés magas színvonala mellé egy olyan egyetemi infrastruktúra, egy olyan campus társulhat, amelynek köszönhetően a MOME a régió kreatívipari központja lehet, illetve a régió tudásközpontjává válhat Magyarország. Rajtunk nem fog múlni, így legyen!

 

Az eseményen készült fotók megnézhetők itt»

A Fotóműteremben készült portréfotók megnézhetők itt»