MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Be STEAM! Budapest

30705684 1897702517182545 8153319658481516544 o

A 21. századi oktatás középpontjában a kreatív, kollaboratív problémamegoldó kompetenciák és az innovációs megoldások állnak, az ezekre való nevelés pedig új eszközöket és módszertant igényel. A MOME Digital Craft Lab kutatólaborja napjaink információs és technológiai társadalmának kihívásaira reagálva keresi a digitális és az analóg világ metszéspontjait a mindennapokban is eredményesen alkalmazható hasznos ismeretek és naprakész tudás fontosságát hangsúlyozva.

A Be STEAM! Budapest program célja egy olyan, az általános közoktatásba is integrálható, bárki számára szabadon elérhető tudásmegosztáson alapuló open source metodika fejlesztése, mely tartalmilag és esztétikailag is progresszív utakat nyit a modern készségfejlesztésre kiegészítve a Science – Technology – Engineering – Math (STEM) módszertant az Art & Craft & Design (A) területével.

A Be STEAM!-foglalkozások célja, hogy a gyermekek kreatívabban és önállóbban fedezzék fel és használják a digitális világ nyújtotta lehetőségeket, érdeklődési területtől függetlenül tudják a technológiai fejlődés által átformált világ előnyeit kihasználni és alakítani. A kreatív tárgyalkotáson keresztül fejleszthetik a három dimenzióban gondolkodás képességét, valamint a digitális és analóg eszközhasználati ismereteiket. A Pufi-Lufi, az Óriáskerék és a Járgány komplex feladatsorai ötvözik a különböző tantárgyak elemeit, alapjukat pedig természeti – kulturális – eszközismereti kutatások és egyéni teóriák, valamint a tradicionális tárgykészítés és a különböző innovatív technológiák ötvözése képezi.

Időpont: 2018. május 4-12.
Helyszín: Budapest Projekt Galéria, 1053 Budapest Kossuth Lajos u. 16.

Megnyitó: 2018. május 4. péntek 18:00

A kiállítást Dr. Bényei Judit, a MOME docense, a Pedagógia és Pszichológia Tanszék design- és vizuálisművészet-tanár képzésének tanszékvezetője.

Nyitvatartás:
ke - szo 12:00 - 18:00 
hé - va ZÁRVA