MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Ház+Mesterek2 / premier és kerekasztal-beszélgetés

31958580 574148226302857 8759226225529978880 o

A HÁZ, mint építészeti alapegység és a MESTER, mint különös tudással rendelkező személy szóösszetétel a címe a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) által gondozott portréfilm sorozatnak, melynek újabb részeit forgatták idén „HÁZ+MESTEREK2” címmel a MOME Építészeti Intézettel partnerségben.

A bemutató esemény során az elkészült portréfilmek megtekintése mellett a vendégek részesei lehetnek egy kerekasztal-beszélgetésnek az interjúk szereplőivel és alkotóival, Somogyi Krisztina vizuális intelligencia kutató moderálásában. Az est házigazdája Krizsán András DLA, a MÉSZ elnöke.

Helyszín: Fuga - Budapesti Építészeti Központ

Időpont: 2018. május 18., 16:00

A Magyar Építőművészek Szövetsége, mint az építész szakma reprezentatív művészeti szervezete értékőrző feladatra vállalkozott ezzel a projekttel és most elkészültek a sorozat újabb epizódjai. Ezúttal 70-es 80-as években indult építészgeneráció kimagasló tehetségű tagjaival készül riport sorozat, bemutatva gondolataikat szakmáról, hivatásról, épületekről, egységes képi megjelenésben és szerkezetben, hogy a felszólaló mesterek tapasztalatai átadásra kerülhessenek, és ne csak a szakmán belül szűkebb körben maradjanak ismertek.

A projektben részt vevő építészek névsora:
Jahoda Maja
Pelényi Margit
Cságoly Ferenc
Jankovics Tibor
Magyar Péter
Nagy Tamás
Roth János
Tomay Tamás
Vesmás Péter

A rendezvény Facebook eseménye elérhető itt!