MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Képek a tavaszi MOME WARDROBE-ról

IMG 4897

A Textil Tanszék A JÖVŐ TRADÍCIÓI - TEXTÍLIA ÉS TERMELÉS elnevezésű integrált elméleti-tervezési gyakorlata inspirálta a MOME WARDROBE életre hívását. 

A textíliák előállításának gyakorlata hatalmas változáson ment át az elmúlt évszázadok során. A termelés sebessége bődületesen felgyorsult, a textilneműkhöz való hozzáférés lehetősége hatalmasan kiszélesedett, a divat spektruma és dinamikája soha korábban nem képzelt méreteket öltött. A köztudat számára ismeretlen távolságba került a textília előállításának és életciklusának ismerete. Ennek ma már riasztó jeleit fedezhetjük fel, például a textiliparnak és a felelőtlen textilfogyasztásnak tulajdonítható globális környezeti terhelés eltagadhatatlan következményeit szemlélve.”

A MOME WARDROBE eseményen ruhákat, cipőket, táskákat, kiegészítőket, ékszereket vadászhattak az érdeklődők az egyetem hallgatóinak, oktatóinak és munkatársainak gondosan szelektált, személyes gardróbjából, és el is adhatták a saját megunt dolgaidat, hogy legyen miből frissíteni a ruhatárat.

Az eseményen több mint 50 kiállító 300+ ruhája és kiegészítője kelt el. A felajánlások a Dankó utcai Oltalom Alapítványhoz fognak kerülni.