MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Design- és vizuálisművészet- tanár MA

tel.: 06 70 684 7110
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

MOME Elmélet »

Design- és vizuálisművészet-tanár MA tantervi háló »

A MOME tanárképzésének Design- és vizuálisművészet-tanár programja erős elméleti (pedagógiai és pszichológiai) megalapozást, ugyanakkor korszerű gyakorlati szakmódszertani képzést nyújt a tanárjelölteknek. A szakképzettség oklevélben szereplő magyar nyelvű megjelölése: okleveles design- és vizuálisművészet-tanár; angol nyelvű megjelölése: Arts and Design Teacher.

"A képzés célja a művészeti képzési terület iparművészeti, építőművészeti, film- és videoművészeti, valamint multimédia képzési ág mesterképzési szakjaira alapozva olyan művésztanárok képzése, akik a középfokú művészeti szakképzésben, a középfokú design- és vizuális művészeti szakképzés számára megfogalmazott általános és a szakirányú képesítés speciális követelményeinek teljesítésére fel tudják készíteni a tanulókat, képesek a Nemzeti alaptanterv szerinti művészetek műveltségi terület nevelési- oktatási feladatainak, továbbá az alapfokú művészeti oktatás és a nem iskolarendszerű oktatás feladatainak ellátására. A képzés felkészít a tanári szakképzettségnek megfelelő pedagógiai vagy a szakterületi tanulmányok doktori képzésben történő folytatására.”
(Részlet a képzési és kimeneti követelményeket megadó rendeletből.)

A tanárképzés során a hallgatók nemzetközi projektekhez is kapcsolódhatnak, elsősorban az oktatók kutatásai illetve művészeti projektjei révén, továbbá a nemzetközi szakmai szervezetekkel való együttműködés révén.

Design- és vizuálisművészet-tanár mesterképzési szakon a felvétel feltétele osztatlan egyetemi vagy mesterképzésben iparművészeti, építőművészeti, film- és videoművészeti, vagy multimédia művészeti szakterületen szerzett végzettségnek, vagy ugyanilyen képzési ág mesterképzésében a tanulmányok megkezdésének igazolása.

Info

A mesterképzési szak megnevezése: design- és vizuálisművészet-tanár
Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: okleveles design- és vizuálisművészet-tanár
A végzettség szintje: mesterfokozat (MA)

A képzési időtartam: 2 félév

Szakfelelős: Illés Anikó
Szakvezető: Bényei Judit

Oktatók

Bényei Judit l Berky Tamás l Illés Anikó l Hortoványi Judit l Kerék Zita l Lipták Ildikó | Pallag Andrea l Pataky Gabriella l Póczos Valéria l Szentandrási Dóra l Varga Karina l Vida Péter