MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

tel.: 06 70 684 71 05
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: MOME Könyvtár »
cím: 1121 Budapest Zugligeti út 9-25.

nyitva tartás:
hétfő: 13.00-19.00     
kedd: 10.00-19.00    
szerda: 10.00-19.00     
csütörtök: 10.00-19.00     
péntek: 10.00-17.00

levaik Lévai Klára
igazgató
06 70 684 7125
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bárdkai Júlia
könyvtáros
formai-tartalmi könyvfeldolgozás

Zsoldos Ami
könyvtáros
folyóirat-feldolgozás, olvasószolgálat

Kabai Rebeka
könyvtáros
olvasószolgálat, webtájékoztatás

Nagy Eszter
könyvtáros
folyóirat-feldolgozás, olvasószolgálat

Tiry Katalin
könyvtáros
könyvrendelés, olvasószolgálat, tájékoztatás

Ujhelyi Bálint
könyvtáros
olvasószolgálat, webtájékoztatás

Az Országos Magyar Királyi Iparművészeti Múzeum és Iskola egyesített könyvtára 1896-tól kezdve fél évszázadon át az ország legfontosabb iparművészeti könyvtára volt. Amikor az intézmény egy része 1954-ben a Zugligeti úti épületbe költözött, a könyvtárat kettéosztották: a Zugligeti útra kerülő könyvegyüttes az oktatáshoz szükséges anyagot, illetve a kortárs tárgy- és téralkotás irodalmát foglalta magában; a múzeumban pedig a gyűjtemény kutatását szolgáló szakirodalom, így az iparművészet-történeti munkák nagyobb része maradt.
A gyűjtemény jelenleg több mint 60 ezer dokumentumot számlál, a kurrens nyomtatott folyóiratok száma 174. A MOME Könyvtára fontos helyet foglal el a hazai művészeti könyvtárak között, elsődleges feladata azonban az Egyetemen folyó képzés szakirodalmi hátterének megteremtése. A Könyvtár feladata az iparművészeti szakirodalom valamennyi hazai publikációjának gyűjtése, míg a képzőművészeti és az idegen nyelvű iparművészeti kiadványokat válogatottan szerzi be.
Az oktatási profil folyamatos bővülését a Könyvtár is követte: jelenleg a téralkotás, tárgyalkotás, képalkotás szakirodalma mellett a művészetpedagógia és a menedzsment témája is fontos része gyűjtőkörünknek. A számítógépes feldolgozás és az online adatbázisok szolgáltatása az utóbbi évtized fontosabb eredményei, 20 munkaállomásból álló hallgatói kabinet biztosítja az Elektronikus Információszolgáltatást (EISZ). A Könyvtár a közös dokumentum-ellátási rendszer kiépítése céljából együttműködik az ország legnagyobb egyetemi és művészeti könyvtáraival, tagja az Országos Dokumentumellátó Rendszernek (ODR).