MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Média Intézet

tel.: 06 70 684 7138

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az információs társadalom beköszöntével a médiaművészetek szerepe és jelentősége hatalmas mértékben megnövekedett, amellyel párhuzamosan szakmai közegünk, tevékenységeink megjelenési felületeinek folyamatos változása érzékelhető. Manapság mindenki szó szerint kezében tartja a tartalmak készítésére, publikálására, lejátszására, a tömegtájékoztatás elérésére és befolyásolására alkalmas eszközöket. Mindez teljesen átalakította a korábban kialakult társadalmi és kulturális rendszereket, szokásokat.
A technológia fejlődésének másik visszavonhatatlan hatása a kreatív folyamatok átalakulása. Professzionális közegben a tudomány és a művészet konvergenciája már nem csupán a jövő homályos ígérete, hanem napjaink valósága. Azok az oktatási intézmények képesek magukat sikeres pályára állítani, akik élnek ezzel a lehetőséggel és integrálják a tradíciókat a korszerű technológiákkal.
Ebben a szellemben működik MOME Média Intézete is. Négy tudáscentrumunk – animáció, fotográfia, média design és tervezőgrafika – magas színvonalú tevékenysége alapot teremt, hogy a követő, a világ után kullogó magatartás helyett az egyidejűség és a progresszió legyen meghatározó szemléletünkben.
Célunk és felelősségünk, hogy mindenkori hallgatóink számára hiteles szellemi muníciót, hatékony eszközöket kínáljunk az állandó fejlődéshez. Ez teremt lehetőséget arra, hogy a folyamatosan változó közegben meghatározó szerepvállalói legyenek környezetüknek, lehetőségük legyen társadalmunk értékszemléletének gazdagítására és korszerűsítésére.