MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

1359 cm³ Agyalj rajta!

1359 800x600 rgb jav2

Egyedülálló országos játéktervezési, játékfejlesztési pályázat!
Nyerj 2.000.000 Forintot játékötleteddel!


A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív játéktervezési pályázatot hirdet 1359 cm³ - Agyalj rajta!  címmel az Országos Főépítészi Iroda támogatásával. A pályázat elnevezése nem véletlen, hiszen a fenti szám épp az emberi agy térfogata, egyben a pályázatra beadandó játéktárgyak maximális mérete. Emellett okostelefonra, valamint táblagépre tervezett játékszoftverekkel is lehet pályázni.

A hiánypótló tematikájú kiírás célja olyan új játékok tervezése/fejlesztése, amelyek kreatív kihívást jelentenek, ugyanakkor szórakoztatnak, jókedvre hangolnak és elgondolkodtatnak. Közvetítik a játék örömét, a szabályok betartásával gondolkodásra, új megoldások keresésére inspirálnak, közös élményt teremtenek.

A MOME line - design műhely kiírói közreműködésével és a hg.hu médiapartneri támogatásával létrejött pályázatra olyan terveket várnak, amelyek mindennapi életünk részévé válhatnak, könnyen hordozhatók, és magukban rejtik a sorozatgyártás lehetőségét is.

A kiírók olyan még nem publikált, kreatív, logikai, készségfejlesztő játékokat várnak, amelyek méretei az emberi agy átlagos térfogatát - 1359 cm³ - nem haladják meg; emellett olyan számítógépes játék mobil alkalmazások is beküldhetőek, melyeket okostelefonra vagy táblagépre fejlesztettek.

A pályázat szakmai zsűrije:

Rubik Ernő, építész - a zsűri elnöke
Kopek Gábor, fotográfus, médiaművész
Turányi Gábor, építész
Dr. Freund Tamás, agykutató
Kelle Antal Artformer, képzőművész
Tóth Krisztián, vezérigazgató/kreatívigazgató
Fabricius Gábor, kreatív

A bruttó 2.000.000 Ft-os fődíjazású pályázat meghosszabbított regisztrációs határideje 2012. február 24.

A versenyen regisztráltak nagy száma miatt a pályázat kiírója fenntartja annak lehetőségét, hogy az eredetileg tervezett 20 pályamunka helyett a zsűri többet emeljen be a második fordulóba.

A játéktervezési pályázat kétfordulós és részben meghívásos, részben nyílt. A meghívott tíz tervezőcsapat a Pos1t1on, Heonlab, The Garden Studio, Mauer-Kucsera-Elek, madeworks, Tervhivatal, Kis Bence és Nagy Ágoston, Samu Bence, Balogh Balázs és a Csomix, valamint Toronyi Péter.

A pályázaton való részvétel díjmentes.

 

1359 cm³ Agyalj rajta! pályázati kiírás

Gyakran Ismételt Kérdések

 

további információ: mome.hu | momeline.hu