MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

A MOME Tervezőgrafika Tanszék ismét a Frankfurti Könyvvásáron

FRANKFURT 06

A Frankfurti Könyvvásár a világ legnagyobb és legfontosabb könyvvására, ahol immár 70. alkalommal közel 7000 kiállító, köztük a MOME Tervezőgrafika Tanszéke mutatta be legújabb munkáit. Az idei könyvvásáron 400 000 új könyvet, térképet, grafikát, hangoskönyvet, E-bookot ismerhettek meg a látogatók. A Frankfurti Könyvvásár ma már a könyv ünnepének is számít, ami nem csak a szakemberek  szól, hanem a nagyközönségnek is. A vásár az első három szakmai nap után irodalmi fesztivállá alakul át, ahol a látogatók több ezer felolvasás, könyvbemutató, konferencia, író-olvasó találkozó közül válogathatnak.

A könyvalkotással foglalkozó egyetemi szakok mellett betűtervezők, kreatív kommunikációs szakemberek, illetve játéktervezők is megjelentek. A kiállítótérben és a konferencia előadásokon egyaránt felfedezhető volt a technológiai újítások beépülése, az okos könyvek, az AR, VR és 3D nyomtatás is látványos fejlődésről vallanak a kultúraközvetítés és a könyvek, kiadványok piacán.

A MOME Tervezőgrafika Tanszék a design és művészet szekcióban mutatott be válogatást a legfrissebb diákmunkából, mely számos neves kiállító érdeklődését keltette fel. Borbás Márton oktató és Petro Panna hallgató képviselték a tanszéket, akik a kiállítók között nemzetközi design- és művészeti könyvek és magazinok kiadóival találkozhattak, valamint izgalmas modern múzeumokat, kulturális intézményeket és szervezeteket ismerhettek meg.

A Tervezőgrafika Tanszék Frankfurti Könyvvásáron való részvételét az NKA támogatta.

A fotókra kattintva nyílik a galéria: