MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

ArtHungry sikerek // Három díjban érintett a MOME Tervezőgrafika!

arthungary

Idén negyedik alkalommal adták át az Art Hungary díjakat, mellyel a zsűri a magyar design jeles képviselőinek idei munkáit jutalmazza. A MOME Tervezőgrafika Tanszék oktatója, Marcell Tamás, valamint Kaszanyi Nóra alumna és Kozma Gábor MA1 hallgató alkotásait is elismerték a díjjal.
Tervezőgrafika kategóriában Marcell Tamás első díjat nyert a Könyv a könyvről. Kner projekt című munkájával. A könyv – doktori kutatás összegző dokumentációjaként – a fizikai könyv eltűnésének folyamatát, a digitális és fizikai könyvek kapcsolatát vizsgálja. A speciális könyvterv Kner Imre több mint 100 éves könyve előtt tiszteleve újraértelmezi és kortárs környezetbe helyezi a könyv jelenkori funkcióját.
Ugyanebben a kategóriában Kaszanyi Nóra a második díjat kapta a „tacTiles” elnevezésű diplomamunkájáért, amely egy olyan open source edukációs segédeszköz, amely könnyebbé kívánja tenni a vak gyermekek számára a Braille-alapú írás elsajátítását. 3D nyomtatás technológiájával segít narratívabb és ezáltal befogadhatóbb alapot nyújtani vak tanulók számára. A projekt korábban rektori különdíjban is részesült. Témavezető: Vargha Balázs
Kozma Gábor Világnaptára pedig a Képgrafika kategóriában nyerte el a harmadik díjat. A kiemelt munka egy olyan design naptár, amely humorosan, sokszor karikatúraszerűen mutatja be a világnapokat nyomtatott és online határidőnapló formájában.