MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Nagy sikert aratott a MOME Textiltervező Tanszékének MOME WARDROBE ruhavására

5

Több mint 200 ruhadarab, cipő táska és kiegészítő cserélt gazdát a MOME WARDROBE eseményen. Az egynapos ruhavásárt hallgatói ötletből indulva szervezte a Design Intézet Textiltervező Tanszéke.

A MOME WARDROBE eseményen az egyetem hallgatóinak és oktatóinak darabjaival frissíthették fel ruhatárukat az érdeklődők. A szervezők a jótékonyságról sem feledkeztek meg. Az árusítók által felajánlott, megmaradt ruhadarabokat rászorulóknak juttaták el.

HONNAN JÖTT AZ ÖTLET?

“A textíliák előállításának gyakorlata hatalmas változáson ment át az elmúlt évszázadok során. A termelés sebessége bődületesen felgyorsult, a textilneműkhöz való hozzáférés lehetősége hatalmasan kiszélesedett, a divat spektruma és dinamikája soha korábban nem képzelt méreteket öltött. A köztudat számára ismeretlen távolságba került a textília előállításának és életciklusának ismerete. Ennek ma már riasztó jeleit fedezhetjük fel, például a textiliparnak és a felelőtlen textilfogyasztásnak tulajdonítható globális környezeti terhelés eltagadhatatlan következményeit szemlélve.”

A Textil Tanszék MA1 hallgatóinak A JÖVŐ TRADÍCIÓI - TEXTÍLIA ÉS TERMELÉS elnevezésű integrált elméleti-tervezési gyakorlata inspirálta a MOME WARDROBE életre hívását."