MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

MOME hallgató munkája a Budapesti Wagner-napok idei meglepetés-installációja

wagner

Az idén június 13-án kezdődő Budapesti Wagner-napokat formabontó meglepetéssel teszi emlékezetessé a Müpa, a régió egyik legismertebb kulturális márkája és egyik legmodernebb kulturális intézménye. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Müpa stratégiai együttműködésének részeként felállításra került a Dublecz Dániel tervezőgrafika-szakos hallgató által tervezett kültéri Wagner-installáció. A betűket összekapcsoló kötelekben az eseménysorozat új, hangképelemző szoftverrel készült díjnyertes arculata köszön vissza.

Az együttműködés célja mindkét fél részéről, hogy hosszú távon megtalálja a két intézmény egymás számára kölcsönösen előnyös kapcsolódási pontjait, melyben a design, az alkotóművészetek és a kreatív ipari diszciplínák területén inspiráló oktatási, kutatási és technológiai környezetet biztosító Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fiatal tervezői lehetőséget kapnak arra, hogy megmutassák tehetségüket.

A 2019 tavaszán megvalósult kurzuson résztvevő tervezőgrafika szakos mesterképző hallgatók célja volt a megvalósíthatóság jegyében, olyan koncepció tervezése, amely innovatív és interaktív távlatok nyit meg, kapcsolódik a helyszín kommunikációs és művészeti adottságaihoz, és visszatérésre motiváló élményt nyújt a látogatóknak.
A kurzus oktatója Benczúr Emese (Textiltervező Tanszék), szakmai vezetője Vargha Balázs (Tervezőgrafika Tanszék), projektvezetője Petri Zsolt (Projekt és Fejlesztési Iroda), a projekt szakértője és kivitelezője Bodóczky Antal (Média design Tanszék).