MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

EFOP-3.4.4-16-2017-00030

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA

Sajtóközlemény


“MAKE YOUR TIME – TAKE YOUR TIME” KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ÉS INTERAKTÍV WORKSHOP

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) „Make your time – Take your time” címmel készségfejlesztő és interaktív workshopot szervezett 2018. november 29-én. Az EFOP-3.4.4-16-2017-00030 azonosító számú, „Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában” című projekt keretén belül megrendezett esemény a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjait látta vendégül, akik kreatív gondolkodás eredményként műszaki ismereteket és manuális modellezést ötvözve elkészíthették saját időmérő eszközeiket. A projekt 455,71 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

A MOME a „Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában” című pályázatot közösen nyerte el a Pannon Fejlesztési Alapítvánnyal és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel konzorciumban. A projekt fő célkitűzései: a felsőoktatásba való bekerülés elősegítése, készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint a matematikai, a természettudományos, a műszaki és az informatikai (MTMI) szakok népszerűsítése. A 2020. január 31-ig tartó időszakban olyan több ezer résztvevőt érintő élményközpontú és ismeretterjesztő programok, tananyagok jönnek létre, amelyek felkeltik az érdeklődést a továbbtanulás, azon belül is az MTMI szakok, valamint az autonóm autózás iránt.

A projekt részeként 2018. november 29-én „Make your time – Take your time” címmel készségfejlesztő és interaktív workshop színhelye volt az új MOME Campus. A rendezvényre érkezett negyven debreceni diák és tanáraik új ötletelési módszerekkel, Arduino programozási alapokkal és manuális összeállítási módokkal ismerkedhettek meg. A program folyamán mindenki egy egyéni, szubjektív időmérő eszközt alkotott meg a MOME mentorainak segítségével. A rendezvény célja az volt, hogy olyan alkotói foglalkozás valósuljon meg, ahol a tervezői, a műszaki és a megvalósítási fázisok egybefonódnak, továbbá amely felkelti az érdeklődést és a lelkesedést a design gondolkodás, a technológiai megvalósítás és a kézi prototipizálás iránt. A tanulók kreatív alkotási folyamatait a mentorok lenyűgöző előadásai színesítették, akik nemcsak programozási ismeretekkel szolgáltak, de a design, az autonóm autózás, az okos otthonok és az Electrolux Design Lab díjas környezetkímélő háztartási gépek világába is betekintést nyújtottak, ezáltal lehetővé téve a tapasztalati úton történő tanulást és az egyéni kompetenciafejlesztést is.

A workshop során a diákok olyan információkkal és ötletekkel gazdagodtak, amelyek a jövőbeni továbbtanulással kapcsolatos döntéseikben segíthetik őket, de emellett az elkészített időmérők a további gondolkodásukat és alkotókedvüket fejleszthetik.

A pályázatról bővebb információt itt olvashatnak.

Kapcsolat:

Nagy Laura
kommunikációs és rendezvényszervező referens
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Sajtóközlemény

JÖVŐ ÚJ ÚTJAI A PÁLYAVÁLASZTÁS ÉS AZ AUTONÓM AUTÓZÁS VILÁGÁBAN

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) a Pannon Fejlesztési Alapítvánnyal (PFA) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) közösen elnyert „Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában” című pályázatának célja, hogy a kreatív, a műszaki és a gyakorlati készségek fejlesztésén keresztül tegye vonzóvá a matematikai, természettudományos, informatikai és műszaki (MTMI) területeket, valamint népszerűsítse a felsőoktatást. A projekt 455,71 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg, melynek keretében workshopok, szakmai- és nyílt napok, vetélkedők, roadshow, nyári egyetemek és táborok kerülnek megrendezésre.

A MOME, a PFA valamint a BME konzorciumban valósítja meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Emberi Erőforrás Operatív Program, „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” című pályázaton nyertes, EFOP-3.4.4-16-2017-00030 számú projektjét.

A projekt keretében workshopok, szakmai- és nyílt napok, vetélkedők, roadshow, nyári egyetemek és táborok kerülnek megrendezésre. A 2018. február 1-től 2020. január 31-ig tartó projekt alatt közel 1500 személy bevonásával valósulnak meg a programok, és a projekt eredményeként létrejött tananyagokat, új módszertanokat és szolgáltatásokat több tízezer érintett használhatja majd a jövőben.

 

A pályázatról bővebb információt itt olvashatnak.

Kapcsolat:

Nagy Laura
kommunikációs és rendezvényszervező referens
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.