MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Három kiállítással veszünk részt a Bukaresti Design Héten!

 RDW

A Future Traditions termékdizájn-kiállítás a MOME Design Intézete és a University College of Southeast Norway együttműködésében nemzetközi oktatói és hallgatói részvétellel jött létre. Központi témája az ornamentikakutatás, annak lehetőségeit vizsgálja, hogy a tradicionális minta, örökség hogyan alkalmazható a kortárs tárgy- és környezetkultúra alakításában.

A Download Design, mint ahogy a neve is mutatja, internetről ingyenesen letölthető gyártmányrajzokat, bútorterveket kínál bárki számára. Ez a kísérleti projekt számos ágazati anomáliára, faipari, bútoripari problémára próbál megoldást találni, és mindenki számára elérhetővé akarja tenni a minőségi design bútorokat.

A MOME Graphic Design Diploma című tervezőgrafikai kiállítás Tervezőgrafika Tanszékünk mesterképzésén 2017-ben diplomát szerzett 11 ifjú tervezőművész munkáit mutatja be.

A romániai formatervezés legrangosabb szakmai eseményén jelen van Koós Pál, a egyetemünk Design Intézetének vezetője, Püspök Balázs, a Formatervező Tanszék vezetője, Harmati Hedvig, a Textiltervező Tanszék vezetője, valamint Vargha Balázs, a Média Intézet Tervezőgrafikai Tanszékének vezetője is.

 

(MTI)