MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Önálló magyar stand a MIFA vásáron

HUMI

A MOME menedzseli a magyar animációs szakma megjelenését az Annecy Animációs Fesztivál keretében zajló MIFA vásáron, június 12-15. között, ahol idén először lesz a vásár történetében önálló és átfogó magyar stand.

A stand "HUNimation - Hungarian Animation Goes Global” néven mutatja be a magyar animáció jelenét és aktuális rövidfilmjeit, sorozatait, egészestés projektjeit, amelyek koprodukciós partnert vagy forgalmazót keresnek. Ezek között mutatkozik be a fesztivál versenyprogramjában két 2017-es diplomafilmmel is szereplő MOME Anim műhelye is, tucatnyi magyar animációs stúdió mellett. A versenyprogramban Hegyi Olivér “Take Me Please” és Varga Tíme Laura “Not yet” c. filmjei képviselik majd a MOME-t.
A stand megvalósításához a támogatást az NMHH, az EMMI és az MMA nyújtja, a projektet pedig, így a stand designt, az installálást, a kivitelezést, a magyar cégeket és projekteket bemutató kiadványt, valamint a kintlét koordinálást teljes egészében a MOME végzi (projektmenedzser: Falvai Györgyi).

Fesztivál honlapja: https://www.annecy.org