MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Sikerrel zárult a 2018-as tomori nyári egyetem

DSC00854 2

Sikerrel zárult a 2018-as tomori nyári egyetem, ahol a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szervezésében egy egyhetes kreatív problémamegoldó készségeket fejlesztő táborban Borsod megyei diákok új technológiákkal, a közös alkotás örömével ismerkedtek. Bátran mondhatjuk, hogy a tábor célkitűzései megvalósultak. A résztvevő gyerekek érdeklődése fokozódott a továbbtanulás iránt és a pályaválasztással kapcsolatban is új ötleteket kaptak. Ők maguk így vallanak erről:

"Építész szeretnék lenni" (Márton, 14 éves)

"Nekem a videós workshop tetszett a legjobban" (Levente, 15 éves)

A gyerekek a héten MOME-ról érkezett oktatóktól, hallgatóktól, designerektől, külföldi vendégelőadóktól tanulhattak és a BME-ről érkező közlekedés- és járműmérnöki szakemberekkel is találkozhattak. A foglalkozásokon és az előadásokon aktívan részt vettek, sikerült valódi érdeklődést kialakítani bennük.

"A képesség és kreativitás fejlesztés volt a cél, miközben egy új közösség is létrejött" (Fehér Bori, táborvezető és a MOME EcoLab vezetője)

"Csodálatos volt megélni a sok területről érkező hallgatók kreatív jelenlétét" (Szerencsés Rita, a MOME EcoLab operatív vezetője)

"Fantasztikus volt, sok új tudást szereztem" (Csóka Laura, MOME hallgató)

Az EFOP 3.4.4-16-2017-00030 azonosító számú "Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában" projekt keretében megvalósult tábor az egyik első állomása volt a 2018.02.01- 2020.01.31. között megvalósuló projektnek, melynek fő célkitűzése, hogy a gyerekek kreatív készségfejlesztés keretében kapjanak kedvet a matematikai, a természettudományos, az informatikai és a műszaki (MTMI) szakok iránt.

Koós Pál, a MOME intézetigazgatója és a projekt szakmai vezetője a következő szavakkal foglalta össze a tábort: Nagyon jó volt látni, ahogy az egyetemisták együttműködtek a helyi közösséggel, és közösen alkottak, tanultak a tábor során.