MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Hallgatóink közös kiállítása

nyitasok webuj

NYITÁSOK-
kinyit/ benyit/ felnyit/ rányit/ megnyit/nyitott /nyílt ...

B32 galéria és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szeptember 12-én, szerdán 18:00 órakor nyíló közös kiállítás-projektje. A kiállítás 2018 Szeptember 13. és 2018.október 5. között tekinthető meg.

A csoportos kiállítás a MOME különböző szakos hallgatóinak kollaborációjában jött létre. A hallgatók a nyitás fogalmát közösen választották ki, különböző tevékenységeik közös nevezőjeként.

Az elmúlt félévben a Kiállításrendezés szeminárium résztvevői egymás tevékenysége, szakmai attitűdje és értékpreferenciái megismerése után, German Kinga koordinálásával, a képzőművészet és a tágan értelmezett design közös alakítására vállalkoztak. Minden szereplő megismerte a kiállításrendezés összes lépését és folyamatát, miközben diplomamunkák és új alkotások jöttek létre.

A nyitottság alkotási folyamatokban, oktatói látásmódban vagy egy kiállítás befogadójaként elengedhetetlen, de nem mindig egyszerű. A nyitott megfigyelés a kritikus szemléletmód egyik alapköve, ami akár régióspecifikus jelenségekhez vezethet: Bánhegyesy Antal ORTODOXIA (2018) című fotósorozata, a “templom a templomban” abszurd helyzetét és a központilag irányított identitásképzések lenyomatait mutatja.

Bilak Krystyna: VONALVEZETÉS (2017) című munkájával megnyitja az utat a nem látó polgártársaink képzeletéhez azáltal, hogy bemutatja, ők hogyan képzelik el a valós, általuk csak tapintható tárgyakat.

Nyitottság szükséges ahhoz is, hogy egy idegennel szemben leüljünk egy mérlegszerű objektre és játékra invitáljuk a másik felet. Demes Hanna: Foglaljatok helyet! (2018) faplasztikája az egymásra utaltság harmóniája felé tereli a befogadókat.

A kiállítás alagsorában a természet természetellenes módozatai kerülnek a középpontba. Szalai Eszter: Végtelen (2016-2018) fotó- és tárgyinstallációval kinyitja az épített tér falait egy csak éjjel látható világ felé, míg Matos Gergely: Városi Madarak (2018) videó- és hang installációja a városi zajkavalkádban túlélő madarakra helyezi a hangsúlyt és nyitja fel a látogatók “fülét” az énekesmadarak egyre nagyobb hiányára.
Sógor Ákos új grafikai sorozatában a Bauhaus inspirálta épületek axonometrikus rajzait robbantja darabjaira, melyeket animálva vagy magas minőségű selyemsálakon prezentál.

A Nyitások kiállítás kurátorai, kiállítói, projekt- és designmenedzserei, arculati elemeinek tervezői, kivitelezői a B32 galéria munkatársai mellett: Alscher Bettina, Bánhegyesy Antal, Bilak Krystyna, Bogdándy Gábor, Demes Hanna, German Kinga, Lévai Levente, Makk Lilla, Matos Gergely, Nemes Bettina, Salvai Ramóna, Sarkadi Imola, Sivák Zsófia, Sógor Ákos, Szalai Dániel, Szalai Eszter és Vizi András.

Külön köszönet Pintér Sonjának!

Megnyitó: 2018. szeptember 12., szerda 18:00 óra.
A kiállítást Dr. German Kinga művészettörténész, a MOME docense nyitja meg.
A kiállítás hétköznapokon 10-18 óra között ingyenesen látogatható.

2018 október 5., péntek délután a kiállítást egy jótékonysági árveréssel zárjuk!!

Szponzorok: NKA, B32, MOME, Újbuda Önkormányzata.
Szalai Dániel munkája a Mágnesfal támogatásával jött létre.

A Facebook esemény elérhető itt!

Banhegyesy Antal ortodoxia 2

Bánhegyesy Antal: ORTODOXIA 2 (2018), C-Print

Demes Hanna indexkep

Demes Hanna: Foglaljatok helyet! (2018), faobjekt

Sógor Ákos Épületanatómiák 2018

Sógor Ákos: Épület anatómiák (2018), Kisho Kurokawa: Nakagin Capsule Torony (1973, Tokió) axonometrikus rajza alapján készített színes grafika