MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Idén MOME projektek is képviseltetik magukat a XIII. Tallinn Design Festival programjában

plakat04

Az egyhetes fesztiválon a MOME Digital Craft Lab keretein belül készült alkotások kerülnek kiállításra. A kiállítás mellett 3D nyomtatással foglalkozó workshopot is tartanak az érdeklődő közönségnek.
A MOME Digital Craft Lab a 21. század információs és technológiai társadalmának kihívásaira reagálva kutatja a digitális és az analóg világ metszéspontjait. A labor a kézműves hagyományokra építő Craft területek kortárs, progresszív és piac kompatibilis újraértelmezését kívánja megvalósítani projekt alapú kutatás-fejlesztési tevékenység keretein belül, innovatív technológiák felhasználásával.
A fesztiválon többek között bemutatásra kerülnek az “Add to cart Jewellery” program online perszonalizálható ékszerei, a “Wearable Technologies” kurzussorozat viselhető digitáliái és a “Be STEAM!” élményalapú oktatásfejlesztő eszközei.
A Tárgyalkotó Tanszék oktatói közül Dezső-Dinnyés Renáta és Lubloy Zoltán, illetve Kövér Dóra Rea és Kiskéry Dániel, mint frissdiplomás tárgyalkotók fognak előadásokat és workshopot tartani az eseményen.
A kiállítás az NKA jóvoltából és a Tallinni Magyar Intézet támogatásával valósul meg.

Kiállító hallgatók:

Cseh Dániel: PROTECTOR OF DEMAGOGUERY
Cser Boglárka: BEADRIS
Fazekas Veronika: MEDIAL JEWELRY
Fekete Fruzsina: KEEPSAKE BROOCH
Kiskéry Dániel: HEXUBI
Kiskéry Dániel: LEGO HACK
Kövér Dóra Rea: Time_pieces
Neuzer Zsófia: BLOOMING
Szegő Katalin: FACE TO FACE
Szilágyi Sapi: JOYA – Initial Jewel
Varga Gergő: FIRKA
Zajzon Ákos: WSRT [Wearable Serial Reaction Time]

További információk itt!