MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Európa legjobbjai között díjaztak két MOME-s fotóst!

PARIS

Génmódosított csirkék és Szisziphus a párizsi Gare du Nordon. MOME hallgatók sikere Európa legfontosabb fotóművészeti vásárán!

 

A legrangosabb kortárs fotóművészeti vásár, a Paris Photo fiatal fotográfusok számára meghirdetett Carte Blanche pályázatán négy nyertes alkotó közül kettő a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója.

Geibl Kata, BA-n idén végzett hallgató a Sisyphus című fotósorozatával, Szalai Dániel, másodéves MA-s hallgató Novogen című projektjével nyerte el a díjat.

SZALAI

Szalai Dániel munkája az ember természetformáló ambíciójának speciális esetét dokumentálja: képei portrészerűen ábrázolnak olyan baromfikat, amelyeket  oltóanyagok ipari előállításában használnak fel.  A sorozat rendkívül humoros és zavarba ejtő módon számos morális és az emberiség jövőjével kapcsolatos kérdést vet fel. 
Szalai Dániel projektje

GEIBL

Geibl Kata összetett képi építkezésű sorozata abból az alapvetésből indul ki, hogy a történelmi tapasztalat egyirányú, az emberi tudás folyamatosan gyarapszik, s az egyirányú fejlődés kulcsa pedig az, hogy tanulunk-e a múltban elkövetett hibákból és tévedésekből. A múlt és jövő percepciójával foglalkozó sorozat gazdagon és játékosan kever képi referenciákat és idézeteket, egyúttal az emberi létezés alapkérdéseit is tárgyalja. Geibl Kata sorozata nem csak a Paris Photo rendezvényén aratott ekkora sikert, hanem az UNSEEN fesztiválon is kitüntetett megjelenést és figyelmet kapott.
Geibl Kata fotósorozatai

A Carte Blanche-díj nyerteseinek alkotásai rendhagyó kontextusban, a Paris Gare du Nord állomáson láthatóak október 4. és november 12. között, a Grand Palais-ban pedig portfolió bemutatók és szakmai találkozók keretében ismerkedhet meg a közönség az alkotókkal.

http://programme.parisphoto.com/programme-2018/kata-geibl.htm
http://programme.parisphoto.com/programme-2018/daniel-szalai.htm