MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Bauhaus100 – Grafika estek

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló 2019/HONLAP/hírek/kassák_grafikaest/grafika_est_képek mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

grafika est 1

A Tervezőgrafika Tanszék az idén tematikus félévvel tiszteleg a száz éve megalakult Bauhaus előtt. Az évforduló kiváló alkalmat jelent, hogy hallgatóink jobban megismerjék a XX. század első felének egyik legjelentősebb műhelyét. A diákok a tavaszi félév kurzusain a Bauhausban tevékenykedő művészekkel, az iskola fennállása alatt született művekkel és azok újragondolásával foglalkoznak.

A félév nyitó eseményére február 12-i Grafika Est keretében került sor. Ferkai András építészettörténész, az Elméleti Intézet oktatója bevezető előadásában adott összefoglalást többek között a Bauhaus korszakairól, jelentős alkotóiról, gondolkodásmódjáról, formai eszköztáráról, az oktatásban megjelenő újfajta módszereiről. Földi Eszter művészettörténész, a Nemzeti Galéria munkatársa a grafikai művészekre és alkotásokra fókuszálva mutatta be a Bauhaus jelentőségét. Az első Grafika estet kötetlen beszélgetés és koccintás zárta.

{gallery}2019/HONLAP/hírek/kassák_grafikaest/grafika_est_képek{/gallery}

A Tervezőgrafika Tanszék a tematikus félév lezárásaként májusban a Kassák Múzeumban rendez kiállítást, ahol a Bauhaus100 szemeszter alatt született legjobb hallgatói munkák kerülnek bemutatásra. Ennek előkészítéseként a félév során a tanszék szorosan együttműködik a múzeummal. Február 19-én a múzeum munkatársai - Sasvári Edit művészettörténész, a Kassák Múzeum igazgatója és Csatlós Judit, muzeológus - tartottak tudományos előadást és workshopot, ahol a hallgatók megismerhették a múzeum arculatát, felmérhették a kiállítási tereket és átfogó képet kaptak a múzeum által nyújtott kutatási lehetőségekről.

A következő Grafika Esten Hirschler Róbert, textilvegyész Színelméletek a Bauhausban című előadását március 12-én tartja meg a MOME Z Nagy Auditóriumban.

{gallery}2019/HONLAP/hírek/kassák_grafikaest/grafikaest_galéria{/gallery}