MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Közös munkába kezdett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem az Innovációs és Technológiai Minisztérium irányítása mellett működő Digitális Jólét Programmal

MOME-DJP együttműködés

Közös munkába kezdett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem az Innovációs és Technológiai Minisztérium irányítása mellett működő Digitális Jólét Programmal.

2019. május 30-án megállapodást írt alá Fülöp József, a MOME rektora és Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője. Az együttműködés céljai között szerepel közös kutatómunkák és szakmai műhelyek megvalósítása, továbbá, hogy a közös munka eredménye beépüljön a képzések rendszerébe. A két fél között már az eddigi több mint egy éves időszakban is eredményes együttműködés valósult meg „Okos Város” fejlesztések témakörében a Civitas Sapiens Műhellyel együttműködve, melynek folytatását és továbbfejlesztését jelen megállapodás is célozza. A MOME, az szeptemberben átadásra kerülő Kreatív Innovációs Tudásparkjával, DJP felsőoktatási kiválósági központként, a DJP–vel való együttműködéstől azt reméli, hogy annak eredménye segíti a digitalizációval, a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdések kutatását, hozzájárul a technológiai fejlődés nyomán keletkező új kérdések megválaszolásához.