MOME - Moholy Nagy Művészeti Egyetem

   

 

Erasmus+ / Campus Mundi

Az Erasmus+ 30

Az Erasmus+ 30 Magyarországi Arcai Youtube csatornán „Mit adott neked az Erasmus+ ?” felülettel bővült, ahol bemutatkoznak az Erasmus+ 30 hallgatók Arcai is.

A csatorna itt található »

Erasmus+ applikáció segíti a pályázást Az Erasmus+ mobilalkalmazás első verziója már letölthető a Google Play Store és az iTunes App Store oldaláról.

CAMPUS MUNDI ÖSZTÖNDÍJAK - A világ szinte bármely országába  


Miért jó a Campus Mundi ösztöndíj?

Mert támogatásával hallgatóink bekapcsolódhatnak a nemzetközi tudományos életbe, új országokat fedezhetnek fel, külföldi szakemberekkel ismerkedhetnek meg! A Campus Mundi ösztöndíjprogram kiemelkedő összegű támogatást nyújt a felsőoktatási hallgatók szakmai céljainak megvalósításához. A 2016 és 2021 közötti időszakban tanévente várhatóan 1 500 hallgató számára biztosítja az ösztöndíjat a program.

Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Interkulturális környezetben tehetnek szert nem mindennapi élményekre, miközben nyelvtudásuk fejlődik és magabiztosabbá válnak. Amennyiben külföldi partneregyetemeink egyikén szeretne tanulni egy szemesztert - akár egy teljes tanévet az államközi egyezményeknek köszönhetően - vagy szakmai gyakorlatot szeretne külföldön teljesíteni, esetleg egy szakmai konferencián tartana előadást vagy kutatna, akkor ez az ösztöndíj Önnek szól!


Mik a pályázati feltételek?

Legalább középszintű nyelvtudás szükséges a tanulmányok vagy a munka nyelvéből.
•    Külföldi részképzésre egy lezárt félév után benyújtható a pályázat (alap- és osztatlan képzésen a külföldi félév megkezdése előtt 2 lezárt félév szükséges), valamint aktív hallgatói jogviszony szükséges a külföldön töltött időszak alatt.
•    Külföldi szakmai gyakorlatra 1 lezárt félév után lehet már pályázni, de frissdiplomás hallgatóként is teljesíthető a külföldi szakmai gyakorlat! Várjuk szakirányú továbbképzési szakokról is a jelentkezéseket. Külföldi szakmai gyakorlat passzív félévben is megvalósítható, frissdiplomásként pedig az abszolutórium megszerzése után 12 hónapon belül is teljesíthető a tervezett gyakornoki tevékenység.
•    Mester- és PhD-képzés alatt külföldi rövid tanulmányút keretében konferencia-előadás vagy poszter-prezentáció megtartására, továbbá kutatási vagy művészeti tevékenység megvalósítására lehet pályázni.


Mekkora támogatást kaphatok?

Kiemelkedően magas támogatások várnak a nyertes pályázókra:
•    részképzés és szakmai gyakorlat esetén az ösztöndíj mértéke a célországtól függően havi 200 000 – 350 000 Ft - ehhez a szociálisan rászoruló hallgatók havi 35 000 Ft kiegészítő támogatást is pályázhatnak, illetve tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élők a betegségükkel kapcsolatban felmerülő többletköltségek finanszírozásához is nyújthatnak be kiegészítő támogatási igényt;
•    rövid tanulmányút megvalósításához célországtól és az időtartamtól függően 7 440 és 24 800 Ft/nap között lehet a támogatás összege. Az 1000 km-nél távolabbi utazásokhoz útiköltség-támogatás is igényelhető.


Meddig jelentkezhetek?

Külföldi részképzés és szakmai gyakorlat esetén folyamatosan lehet jelentkezni, de javasolt a tervezett tevékenység kezdő napja előtt 3 hónappal benyújtani a pályázatot. A pályázatírás megkezdése előtt kérjük, egyeztessenek a Nemzetközi Irodában az egyetemi határidőkkel kapcsolatban!
Rövid tanulmányútra évente két pályázati fordulót hirdet a Tempus Közalapítvány, a pályázati határidő minden évben április 10-e 23.00 óra és október 10-e 23.00 óra. További részletek a Tempus Közalapítvány honlapján!


Kitől kérdezhetek?

A megpályázható partneregyetemekről, a külföldi szakmai gyakorlati lehetőségekről és a pályázati folyamatról az Egyetem Campus Mundi intézményi kapcsolattartója ad felvilágosítást: Erős-Tárczy Zsuzsanna, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   Tanulmányi és Információs Osztály, félfogadás: Hétfő és Szerda 9.30-11.30, 13.00-15.00 Péntek: 9.00-11.30, 12.30-14.00
A Campus Mundi részképzés, szakmai gyakorlat és rövid tanulmányút lehetőségeiről a Tempus Közalapítvány honlapján található általános információ.

Segítség az induláshoz:
Partneregyetemek listája »


További hasznos Mundi linkek:

•    www.campusmundi.hu
•    www.osztondijkereso.hu
•    Hogyan vágj bele?
•    Lépésről lépésre – rövid tanulmányút
•    Lépésről lépésre – szakmai gyakorlat
•    Lépésről lépésre - részképzés
•    Gyakori kérdések a Campus Mundi ösztöndíjról
•    Útravaló külföldi ösztöndíjasoknak - tippek, trükkök, gyakorlati tanácsok
•    Kíváncsi vagy korábbi ösztöndíjasok élménybeszámolóira? Olvass Campus Mundis történeteket!
•    A legfrissebb hírekért kövesd a Campus Mundi Facebook oldalt!


Letölthető infografikák:

•    Pályázati naptár – Campus Mundi szakmai gyakorlat
•    Pályázati naptár – Campus Mundi részképzés
•    10 érv Campus Mundi ösztöndíjasoktól
•    Vágj bele!
•    4 tipp a motivációs levél megírásához

Campus Mundi - aktuális pályázati felhívások (külföldi részképzés, szakmai gyakorlat és rövid tanulmányút) 

A pályázati felhívások és a csatolandó mellékletek mintadokumentumai elérhetők a http://www.tka.hu/palyazatok/4830/palyazati-dokumentumok oldalon.

Partneregyetemek listája »

A 2017-18-as tanévben a MOME összesen 86 beérkező –és 114 kiutazó hallgatói mobilitással büszkélkedhetett, mely a mintegy 800 fős teljes képzéses MOME hallgatói létszámhoz viszonyítva annak a 11 %-a (beérkezők) illetve 14 ,2 % -a (kiutazók).

A MOME EUC száma: EUC 43139-LA-1-2014-1-HU-E4AKA1-ECHE